Vistas de página en total

lunes, 26 de enero de 2015

Beef with Broccoli/ Broccoli con Carne (receta adaptada a mi manera)

This recipe comes  from the blog 12 Tomatoes:

Beef With Broccoli

(makes 4 servings)
Ingredients
MARINADE
  • 1 1/2 teaspoons soy sauce
  • 1 teaspoon cornstarch
  • 1/2 teaspoon cooking oil
  • 1 teaspoon dry sherry
  • black pepper to taste
SAUCE
  • 2 tablespoons oyster sauce
  • 1 teaspoon dry sherry
  • 1 tablespoon soy sauce
  • 1/4 cup chicken broth
  • 1 teaspoon cornstarch
BEEF AND BROCCOLI
  • 1lb flank steak
  • 3/4lb broccoli florets
  • 2 tablespoons high-heat cooking oil
  • 2 cloves garlic, minced
Directions
  1. In a bowl, combine the ingredients of the marinade. Ad the beef, and let marinate for 10 minutes at room temperature.
  2. In a small bowl, mix together the ingredients for the sauce and set aside.
  3. Cook the broccoli in a small pot of boiling, salted water for 2 minutes then drain thoroughly.
  4. Heat a large wok or skillet on high heat (don't use a non-stick skillet, or at the very least don't use a teflon coated skillet due to the high heat used in this recipe) until a drop of water sizzles and instantly evaporates on the surface of the pan.
  5. Add the oil and swirl to coat. Immediately add the beef and spread out all over the surface of the wok or pan in a single layer, and allow to fry undisturbed for 1 minute. Flip the beef slices over, then add the garlic to the pan to fry for an additional 30 seconds. Pour in the sauce, add the broccoli and bring to a boil. Cook and stir until the sauce thickens (about 30 to 45 seconds). Serve hot over rice.
  6. Enjoy!
Recipe adapted from The Pioneer Woman

Receta en Español:
Muchas veces uno recibe una receta que le gusta para hacerla, pero si uno sabe un poco de cocina, la adapta de acuerdo a los ingrdientes con los que se cuenta, o hasta uno la simplifica. Eso es lo que pasó con esta receta de mi blog preferido de cocina, 12 Tomatoes; por supuesto que lo prefiero después de este:
Allí va:
Ingredientes:
Bolitas de carne molida  (como 20)
2 tazas de brócoli 
aceite
1 cucharada de ajos molidos

Salsa para Marinar la carne:
3 cucharadas de siyau
1 cucharadita de maizena 
1 cucharadita de aceite
1 chorro de sherry para cocinar
pimienta al gusto
Salsa para aderezar el guiso:
 1 cucharada de siyau
2 cucharadas de salsa de ostiones
1 cucharón de caldo de pollo (cuando hagan sopa de pollo, le echan un poco del caldo al guiso)
una cucharadita de Sherry para cocinar
una cucharadita de maizena

Preparación: 
Marinar la carne por 10 minutos en la mezcla indicada para marinarla.
En un wok, echar el aceite y saltear la carne marinada hasta que se dore ligeramente.
Luego echar el ajo y saltear un poco.  Luego echarle el brócoli, saltearlo un ratito, y luego echar inmediatamente el caldo de pollo, el siyau,  el sherry, la salsa de ostiones y la maizena diluida en  un poco de caldo.
Remover hasta que espese la salsa.  Servir con arroz graneado.   



No hay comentarios:

Publicar un comentario